Skandal u Kini – selfi u Zabranjenom gradu

Nedelja, 19. januar 2020. 18:43
Autor: OS
Izvor: OS, ONEWORDTODAY

Zabranjeni grad u Kini jedna je od najstrože čuvanih lokacija te zemlje. Dve mlade žene prekršile su pravila koja važe za turiste i slikale su se pored svog automobila kojim su se nedozvoljeno vozile unutar Zabranjenog grada.


Zabranjeni grad, nalazi se nedaleko od trga Tjenanmen, star je 600 godina i nekada je bio rezidencija kineskih careva. Važi za simbol kineske prestonice, a prošle godine ga je posetilo 19 miliona ljudi.

U kompleks se može ući samo pešice, ali kada je kompleks već bio zatvoren za posetioce, luksuzno vozilo je uspelo da uđe u Zabranjeni grad.

Pored tog vozila slikale su se dve mlade žene, s naočarima za sunce, i svoje fotografije su podelile na društvenoj mreži Veibo. Brzo su navukle bes korisnika.


Državni mediji su u subotu podsetili da je nekadašnji predsednik Francuske Fransoa Oland tokom posete 2013. izašao iz kola i u Zabranjeni grad ušao peške. Uprava se u petak izvinila i obećala da će rasvetliti incident.

Zabranjeni grad izgrađen je za 14 godina, završen je 1420. godine. U njemu su boravili carevi iz dve poslednje dinastije, Ming i Ćing, sve do 1911. godine, kada je trogodišnji car Pu Ji zbačen s prestola.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA