Poledica i magla, vozači - oprez (Prognoza do kraja nedelje)

Petak, 17. januar 2020. 23:06
Autor: OS
Izvor: OS, RHMZS, foto: Piksabej

U Srbiji će danas nakon hladnog, mestimično maglovitog jutra, u većini krajeva tokom dana biti pretežno sunčano.Magla ili niska oblačnost po kotlinama će se zadržati i tokom prepodneva, a u severnim krajevima i veći deo dana.

Vetar će biti slab promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura od -6 do -2, najviša dnevna od 4 do 9 C, osim predela sa maglom gde će biti hladnije, saopštava je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku pre podneva u Vojvodini, Mačvi, Beogradu, po kotlinama i dolinama reka zadržaće se magla, uz smanjenu vidlјivost i ispod 100 m.

Usled niskih temperatura očekuje se i pojava poledice. Na planinama vedro.

I sutra i prekosutra zadržaće se stabilno vreme sa slabim jutarnjim mrazevima, u nizijama, po kotlinama i dolinama reka i maglom koja će se ponegde zadržati tokom celog dana.

Naredna dva dana u većini krajeva pretežno sunčano sa mestimično maglovitim jutrima. Još u petak magla ili niska oblačnost će se u nižim predelima zadržati i duže tokom dana.

U subotu se očekuje postepeno povećavanje oblačnosti uz jači jugoistočni vetar. Tokom noći ka nedelji u severnim i zapadnim, u nedelju i u ostalim krajevima, očekuje se prolazno naoblačenje mestimično sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom.

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA