Premijera "Sitnica koje život znače" NP-a u Tivtu

Četvrtak, 11. avgust 2022. 11:55
Autor: OS
Izvor: NP

Predstava „Sitnice koje život znače“, po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Кosića i režiji Andreja Nosova, biće premijerno izvedena 12. avgusta (21,00) na Sceni Atrijum Buća u Tivtu, u okviru Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“. U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter, glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podeli su i Nela Mihailović (Rosana), Vanja Ejdus (Кaterina), Dušan Matejić (Dante), Nina Nešković (Ema) i Rade Ćosić (Leo).

 Prva repriza predstave, koju je Narodno pozorište u Beogradu, uradilo u koprodukciji sa Beo Art-om i Centrom za kulturu Tivat, biće održana dan kasnije, 13. avgusta, na istoj sceni.

 Scenograf je Dejan Todorović, Selena Orb je kreirala kostime, muziku je komponovao Draško Adžić, dok je Marija Milenković bila zadužena za scenski pokret. Saradnici na predstavi su Aleksandra Lozanović (pomoćnik reditelja), Marija Кovačević (izvršni producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).Pre beogradske premijere, planirane u oktobru na Sceni „Raša Plaović“, komad „Sitnice koje život znače“ biće izveden 2. septembra (20,00) i na 9. Ambijentalnom pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar“ u „Vili Stanković“ u Čortanovcima.

FOTO: DEJAN TOFOROVIĆ/NP

KOMENTARI
NAPIŠI KOMENTAR
NEMA VIDLJIVIH KOMENTARA